Gluteeniton cashew-karpalovuokaleipä

Mä näin muutama viikko sitten kaupan paistopisteessä cashew-karpaloleipää, mutta se oli tehty normaaleista jauhoista, joten en voinut sitä ostaa. Päätinkin kokeilla tehdä itse kyseistä leipää gluteenittomana versiona. Leivästä tuli sen verran hyvää, että ajattelin jakaa reseptin teillekin. Leivän alkuperäinen ohje on Iidan matkassa-blogista ja olen tehnyt siihen muutamia muutoksia.

Mitä tarvitset?

5 dl gluteenittomia jauhoja
1 pss (11 g) kuivahiivaa
0,5 dl öljyä
4 dl vettä
1 tl suolaa
0,5 g kaurajugurttia
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl kuivattuja karpaloita

Tee näin:

Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja voitele leipävuoka voilla. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon suola. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää öljy ja jugurtti ja sekoita ne. Lisää lopuksi pähkinät ja karpalot ja sekoita. Kaada taikina vuokaa ja anna kohota 30 minuuttia. Paista uunissa n. 40-45 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.

Mikäli innostut leipomaan tätä, niin kerro mitä tykkäsit! 🙂

Loading Likes...