Katsaus kevään opintoihin

Mä en ole hetkeen puhunut mun opinnoista muutamaa lausetta enempää, joten ajattelin nyt kevään loppupuoliskon olevan hyvä aika päivittää niitä kuulumisia. Kevät ja samalla ekan vuoden opinnot AMKissa alkavat tosissaan olla loppusuoralla, sillä meillä on jäljellä enää kaksi lähiviikkoa ja kurssien määräkin vähentyy koko ajan.

Tän kevään aikana meillä on alkanut hoitotyön opinnot, joita ei vielä syksyllä ollut yhtään. Hoitotyön ensimmäinen kurssi oli 10 op:n kliinisen hoitotyön kurssi, joka on työllistänyt tänä keväänä ehdottomasti eniten. Siihen kurssiin liittyvä neljän viikon harjoittelu meillä on heti syksyllä. Tällä hoitotyön ekalla kurssilla ollaan opittu ihan perusjuttuja hoitotyöstä, kuten nestehoitoa, katetrointia, syöttöletkun asettamista, potilaan pesuja ja sänkyjen petaamista. Oon tykännyt kliinisen hoitotyön kurssista paljon, sillä se on ollut tosi käytännönläheinen ja ollaan opeteltu oikeastaan kaikki asiat teorian lisäksi myös käytännössä.

Muita kevään kursseja ovat olleet ensihoitolääketiede ja elvytyksen perusteet, farmakologia ja lääkehoito, fysiologia ja anatomia, tulevaisuuden sote-palvelut ja tutkivaa kehittäminen. Kaikki näistä kursseista eivät ole olleet ihan niin mielenkiintoisia, mutta esimerkiksi ensihoitolääketieteen kurssi on ollut ihan äärettömän mielenkiintoinen, mutta samalla tosi haastava! Se kurssi koostui videoiduista lääkäriluennoista, joiden asiat meni välillä niin yli hilseen, että asian ymmärtämiseksi piti plärätä ensihoidon perusteiden kirjoja läpi hyvinkin tarkasti.

Farmakologia on osoittautunut myös ihan äärettömän mielenkiintoiseksi tieteenalaksi, mutta siinä on samalla ihan todella paljon opiskeltavaa ja opittavia asioita. Odotan jo jännityksellä (lue: kauhulla) viikon päästä olevaa farmakologian tenttiä. Lääkehoidon tunneilla päästiin pistelemään toisillemme lihaksen ja ihonsisäisiä injektioita, mikä oli jännittävää, mutta samalla ihan superhauskaa. Meidän luokalla vaan on niin hyvä yhteishenki, että noi harkkatunnit on yleensä tosi hauskoja!

Näiden ykkösvuodeksi etukäteen suunniteltujen kurssien lisäksi olen suorittanut kevään aikana patologian, patofysiologian ja kliinisen fysiologian kurssin ja suoritan parhaillaan lääketieteellisten aineiden kurssia, jonka aion suorittaa loppuun viimeistään kesällä. Olen myös ilmoittautunut haavan hoidon kesäkurssille eli ihan ilman opiskelujuttuja mun ei tarvitse kesälläkään selvitä, jee 😀

Mulle kertyy tämän ekan vuoden aikana, kesä mukaan luettuna, yhteensä 78 opintopistettä eli saan hyvin aloitettua operaation “valmistu etuajassa” jo heti ekana vuonna. Tämän hetkisen HOPSin mukaan tulen saamaan toka vuoden loppuun mennessä kokoon noin 160 noppaa, mikä tarkoittaa myös sitä, että mikäli en onnistu saamaan kesätyöpaikkaa ensihoidosta, niin pystyn tekemään sairaalan puolella sairaanhoitajana kesätöitä. 

Tältä mun kevät on siis näyttänyt. Edessä taitaa olla enää vain kolme tenttiä, kaksi melko väljää lähiviikkoa plus kesäopinnot. Kyllä tästäkin työntäyteisestä kouluvuodesta siis ilmeisesti selvitään, vaikka välillä opiskeluja ja töitä yhdistellessä hermot on ollut tiukalla. 

Miltäs sun kevät on näyttänyt ja milloin pääset aloittamaan kesäloman?

Tsekkaa myös nämä!
Opiskelukuulumisia
Alkuvuoden kuulumiset

Loading Likes...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.