Maidottomien elintarvikkeiden parhaimmisto

Oon muutamaan kertaan maininnut syöväni hyvin pitkälti maidotonta ruokaa. Maidottomia tuotteita alkaa jo nykyään olla kauppojen valikoimissa tosi hyvin, joten maidottoman ruokavalion noudattaminen on helpompaa mitä voisi kuvitella. Toki nämä tuotteet ovat jonkin verran maitopohjaisia verrokkejaan kalliimpia, mutta maksan ihan mieluusti vähän lisää sitä vastaan, että kärsin huomattavasti vähemmän mahaongelmista näitä käyttämällä.

Maidottomia tuotteita on useammanlaisia ja tällä hetkellä kaupoissa on eniten soija-, kookos- ja kaurapohjaisia valmisteita. Näiden välillä on tosi isoja makueroja ja mä en esimerkiksi pysty syömään kaurajugurtteja, sillä ne yksinkertaisesti on niin karmivan makuisia. Ajattelin tässä postauksessa esitellä ne tuotteet, joiden käyttöön mä olen useampien eri tuotteiden kokeilujen jälkeen päätynyt. 

Ihan ekana käydään läpi ruokakermat. Mun kaksi ruokakermasuosikkia ovat Lidlistä löytyvä Oatis-kaurakerma sekä Plantin Creamy Cooking Kaura. Kumpikin näistä toimivat ihan ruokakerman tavoin ja käytän näitä esimerkiksi kanakastikkeessa ja kinkkukiusauksessa. Näistä ei maun perusteella edes voisi sanoa, että nämä ovat maidottomia, vaikka kaurapohjaisia tuotteita molemmat ovatkin.

Seuraavana vuorossa on jugurtti ja vispikerma. Maidottomissa jugurteissa olen testannut lähes kaikkia markkinoilla olevia merkkejä ja makuja ja mun ihan ehdoton suosikki on tämä Alpron soijajugu. Kuten aiemmin mainitsin, niin kaurajugurtit on mun mielestä ihan hirveitä ja niitä en pysty syömään. Vispikermoja markkinoilla ei ole kauhean montaa ja niistä mun suosikki on myöskin Alpron valmistama Cuisine Soya. Maidotonta vispikermaa ei voi erehtyä luulemaan tavalliseksi kermaksi eli maku on hyvinkin erilainen, mutta kuitenkin ihan syötävä. 

Kolmantena ja viimeisenä tuotteena, joka mulla on käytössä ihan päivittäisessä tai viikoittaisessa elämässä, on rahkat. Maidottomia rahkojakaan ei tällä hetkellä löydy kauppojen valikoimista kovinkaan monia, joten olen päätynyt ostamaan Alpron Soya-rahkoja, jotka on mun mielestä erittäin hyviä. Näidenkin maku eroaa tavallisesta maitorahkasta, mutta mun mielestä oikeastaan parempaan suuntaan, sillä nämä ovat todella hyviä! 

Käytätkö sä maidottomia tuotteita ja jos käytät, niin mikä on sun lemppari? Kuulisin mielelläni myös uusista, hyvistä maidottomista tuotteista, joita voisin kokeilla! 🙂

Loading Likes...

2 Replies to “Maidottomien elintarvikkeiden parhaimmisto”

  1. Mä oon käyttänyt nyt pari kuukautta maidottomia tuotteita maitoallergiaepäilyn takia ja oon aika pitkälti havainnu noi sun suosikit myös omiksi suosikeikseni. 🙂 Kun on 20 vuotta ensin juonut maitoa ja yhtäkkiä lopettaa niin ei ne tietyt kauratuotteet ja muut muutu maagisesti hyviksi. Paras “maito” on mun mielestä alpron unsweetened soijamaito, jota pystyn juomaan jopa ruoan kanssa välillä sillä se on noista maidoista mun mielestä miedointa. Juustoista ehdottomasti parasta on k-kaupoissa myytävä porlammin vegejuusto joka siis on oikeasti mietoa ja sulaa ihanasti pizzaan. Dippiä oon tehny oatlyn mustapurkkiseen “creme fraicheen” joka soveltuu myös kaikkiin ruokiin.

    1. Mä en ole juonut maitoa eskarin jälkeen, mutta maitotuotteita kylläkin käyttänyt ihan viime vuosiin saakka. Tuota vegaanista juustoa en olekaan koskaan kokeillut, mutta olen miettinytkin, että mahtaakohan sellaista markkinoilla olla. Kiitos vinkistä siis! 🙂 Oatlyn creme fraiche on mullekin tuttu ja todella näppärä tuote.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.