Miksi asiakaspalvelija ei tervehdi?

Mulle on viime aikoina tullut vastaan useampi asiakaspalvelija, joka ei ole tervehtinyt. Asiakaspalvelijalla tarkoitan tässä lähinnä kaupan kassoja. En tiedä olenko samaa työtä tekevänä liiankin tarkka saamani palvelun suhteen vai mistä tämä johtuu, mutta kyllä mua ainakin suoraan sanottuna ärsyttää, jos kassalla oleva asiakaspalvelija ei viitsi edes tervehtiä. Moi tai hei ei kuitenkaan vie sekuntia pidempää aikaa ja se on myyjälle hyvin yksinkertainen keino huomioida asiakas.

Kun menen asiakkaana esimerkiksi ruokakauppaan, musta on enemmän kuin okei, ettei jokainen ohi kulkeva myyjä tervehdi ja tarjoa apuaan, sillä pidän siitä että saan tehdä ostokseni rauhassa. Osaan kyllä pyytää apua, jos sitä tarvitsen. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kassa on se paikka, missä jokaista asiakasta pitää vähintäänkin tervehtiä. Joka toinen tai lähes kaikki ei riitä, vaan jokainen asiakas huomioidaan. 

Itse kassalla paljon työskentelevänä tiedostan sen, että saatan olla jollekin ihmiselle päivän ainoa ihmiskontakti. Ainoa ihminen, joka tervehtii, hymyilee ja huikkaa perään kiitokset ja heipat. En ole tyyppi, joka osaa heittää jokaisen tai edes joka viidennen asiakkaan kanssa small talkia, mutta en ainakaan jätä yhtäkään asiakasta huomioimatta. Tervehdin asiakasta mieluummin vaikka kolme kertaa, jos hän ei tunnu kuulevan tai en ole varma tervehdinkö jo aiemmin, kuin jätän kokonaan tervehtimättä. Ja vaikka mulla olisi kuinka huono päivä, niin se on viimeinen asia, jonka haluan asiakkaille näyttää.

Asiakkaana kaupan kassalla asioidessa tulee kiinnitettyä aika paljon huomiota myyjän olemukseen, ja ainakin mulle usein tarttuu se fiilis mikä myyjästä huokuu. Jos myyjä on hyväntuulinen, hymyilee ja tervehtii iloisesti, niin se tarttuu muhunkin asiakkaana ja huomaan olevani paremmalla tuulella kaupasta poistuessanikin. Mikäli myyjä taas ei tervehdi, ei katso asiakasta päinkään ja näyttää siltä, että haluaisi olla ihan missä tahansa muualla tai mikä pahempaa, tiuskii ja äyskii, niin kyllä mä asiakkaana mieluummin valitsen seuraavalla kerralla jonkun muun kaupan, sillä sen kauppareissun jälkeen ei ainakaan ole hyvä mieli. 

Mä olen sitä mieltä, että jos tekee asiakaspalvelutyötä, niin ihmisten kanssa pitää tulla juttuun, vaikka olisi kuinka huono päivä tai vaikka olisi nukkunut kolme tuntia edellisenä yönä. Tiedän kokemuksesta ettei se ole aina helppoa, mutta sen verran pitää kehdata yrittää ettei asiakas näe jo viiden metrin päästä asiakaspalvelijan olevan huonolla tuulella. 

En tiedä olenko vain turhan tarkka näiden asioiden suhteen vai mitä, mutta kyllä mun mielestä asiakaspalveluun pitää ehdottomasti kuulua tervehtiminen. Mitä mieltä sä olet?

Loading Likes...

2 Replies to “Miksi asiakaspalvelija ei tervehdi?”

  1. Samaa mieltä olen sun kanssa! Asiakaspalvelija on aina asiakaspalvelija, toiset on siinä parempia ja toisille se ei ole elämän kutsumus, mutta tervehtiminen kuuluu asiakaspalvelijan velvollisuuksiin.

    Mä olen myös huomannut sen, että kaikista kaupoista ei saa välttämättä laisinkaan palvelua. Mä itse yhtenä päivänä huomasin sen ja valitsin kaupan palvelun enkä tarjonnan mukaan. Koska ne kokemukset ja palvelu on joskus tärkeämpää kuin tuotteen ostaminen. 🙂

    1. Kiva kuulla etten ole yksin ajatusteni kanssa! Tuokin on totta, että kaikkialta ei saa välttämättä ollenkaan palvelua. Itsekin usein ostan tuotteen mieluummin paikasta, jossa on hyvä palvelu ja hyvät myyjät kuin kaupasta, jossa palvelun laatu on heikko tai olematon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.