Mitä säästökuurista jäi käteen?

Huhtikuu on nyt taputeltu ja on aika tarkastella sitä, miten mun säästökuuri onnistui. Olen puhunut säästökuuristani muutamassa postauksessa aiemmin, jotka löydät täältä ja täältä. Tarkoituksenani oli siis muuttaa kulutustottumuksiani parempaan suuntaan ja saada ihan konkreettisesti rahaa säästöön enemmän kuin aiemmin.

Mä tein huhtikuun aikana valtavan pieniä muutoksia ja pieniä valintoja, joiden avulla sain pienennettyä menojani.  Yksi suurimmista muutoksista oli shoppailun ja heräteostosten vähentäminen. Aiemmin mulla oli tapana taloustilanteen salliessa ostaa kaupassa vastaan tullut kivannäköinen paita tai hyvältä kuulostava kirja. Huhtikuun aikana kiinnitin tähän asiaan erityisen paljon huomiota ja ostin kuukauden aikana itselleni vain yhdet hyvässä tarjouksessa olleet lenkkarit, joita todella tarvitsin. Onnistuin siis erinomaisesti vähentämään “turhien” tavaroiden ostelua, mikä varmasti tuotti rahallisesti suurimman summan säätöön.

Pienempiä muutoksia tein mm. etsimällä aina autolle ilmaisen parkkipaikan, vähentämällä turhaa ajelua, tekemällä töihin eväät taukoruokien ostamisen sijasta sekä kiinnittämällä huomiota siihen, mistä sain ostettua elintarvikkeeni halvimmalla.

Tärkein syy säästökuurin onnistumiseen oli kuitenkin se, että säästin kuukauden aikana aivan kaikesta. Eihän säästökuuria voisi säästökuuriksi kutsua, mikäli ei säästäsi jokaisesta mahdollisesta asiasta. Toki tilannetta helpotti myös se, että vältyin huhtikuun aikana kaikilta “ylimääräisiltä” kuluita, kuten lääkäri- tai vakuutusmaksuilta. 

Sain pelkästään huhtikuun aikana säästettyä rahaa yhteensä lähes 400 euroa, mikä on mun tuloihin nähden todella iso summa. Kuukauden aikana pystyin myös todistamaan itselleni sen, että pystyn tulemaan toimeen huomattavasti pienemmällä rahamäärällä tekemällä melko kohtuullisia muutoksia arkeeni. Säästökuuri ei siis missään nimessä “huonontanut” mun elämänlaatua merkittävästi, vaikka rahaa säästyikin huomattava summa. 

Tästä samasta aiheesta ilmestyy keskiviikkona 2.5 mun kirjoittama postaus op.mediaan, jonka löydät tämän linkin takaa. Siinä postauksessa kerron hieman tarkemmin siitä, miten säästäminen onnistui sekä siitä millaisella tilillä säästöjäni säilytän.

Kuva: Rosa Säkkinen

 

Loading Likes...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.