Testissä Organic Shopin luonnonkosmetiikka

Meille tuli töihin muutamia viikkoja sitten valikoimiin Organic Shopin luonnonkosmetiikkaa ja heti purkit ja purnukat nähtyäni mulle heräsi halu päästä testaamaan näitä tuotteita. Mä en ole koskaan ollut kovin tarkka siitä, millaista kosmetiikkaa käytän, vaan olen ostanut milloin mitäkin. Oikeastaan ainoan rajoituksen tuotteiden valintaan on tuonut mun herkkä kasvojen iho sekä päänahka. Viime aikoina monissa blogeissa on kuitenkin nostettu luonnonkosmetiikka todella vahvasti esille ja mullekin on alkanut herätä kiinnostus sitä kohtaan millaisia tuotteita käytän. Näiden Organic Shopin tuotteiden hankkiminen ja testaaminen olikin mun ensiaskel kohti luonnollisemman kosmetiikan käyttöä.

Ensimmäisiksi luonnonkosmetiikan tuotteikseni hankin kolme tuotetta, jotka ovat mulla eniten käytössä eli käsirasva, shampoo ja hoitoaine. Olen näitä tuotteita käyttänyt lähes päivittäin nyt kuukauden ajan ja tykästynyt näihin todenteolla.

En ole koskaan ollut ihminen, joka jaksaisi lukea jokaisen tuotteen tuoteselosteet läpi ja tietäisi mikä aine on hyväksi ja mikä pahaksi, joten noihin inci-listoihin en ota kantaa. Tyydyn vain uskomaan, että kun tuotteella on luonnonkosmetiikan sertifikaatti, se on silloin tehty pääosin luonnosta löytyvistä aineista, jotka ovat uusiutuvaa luonnonvaraa eivätkä aiheuta haittaa luonnolle. Lisäksi mulle on tärkeää, että tuotteita ei ole testattu eläimillä ja että pakkaukset on tehty mahdollisimman ympäristöystävällisestä ja helposti kierrätettävästä materiaalista. 

Mun kädet kuivuu ympäri vuoden tosi helposti, sillä koulussa tulee läträttyä käsidesin kanssa todella paljon ja töissä puolestaan joudun pesemään käsiä vähän väliä ja käyttämään nitriilihanskoja suurimman osan päivästä. Kuiva iho ratkeilee todella helposti ja haavojen välttämiseksi käytän käsirasvaa kotona ollessani todella paljon. Mulla on jokaisessa huoneessa oma käsirasvaputelinsa, jotta se on helposti saatavilla. Olkkariin olen sijoittanut tämän uusimman hankintani eli Organic Shopin Organic aloe & beeswax-käsirasvan. 

Tämä käsivoide on koostumukseltaan melko kevyt, mutta jättää kädet aika pitkäksi aikaa rasvaisen tuntuisiksi. Voide tuoksuu aloe veralta ja mun mielestä tämä kosteuttaa kädet tosi hyvin! Oikeastaan ainoa miinus tässä tuotteessa on tuo, että käytön jälkeen kädet ovat melko pitkään rasvaisen tuntuiset.

Shampooksi ja hoitoaineeksi hankin Organic shea & lily Shine-tuotteet, joiden ehdottomasti paras puoli on aivan ihana kukkainen tuoksu! Pidän tästä tuoksusta yli kaiken ja musta on ihanaa, kun suihkun jälkeen kylppärissä on miedosti kukkainen tuoksu. Hoitoaine on koostumukseltaan tosi samantyyppinen kuin normihoitsikat ovat, mutta shampoo on geelimäinen. En ole koskaan aiemmin törmännyt geelimäiseen shampooseen ja mulle oli suuri yllätys tätä tuotetta ensimmäistä kertaa käyttäessäni, kun pullosta tulikin juoksevan koostumuksen sijasta geeliä. En kuitenkaan ole kokenut geelimäistä koostumusta mitenkään ongelmallisena tai huonompana kuin normishampoo, sillä se levittyy hiuksiin oikein näppärästi ja vaahtoutuu hyvin. 

Mä en lähtökohtaisesti ikinä usko hiustenpesuaineiden lupauksiin tuuheammista tai kiiltävämmistä lopputuloksista, joten en edes oleta niiden täyttävän lupauksiaan. Tämänkään tuotteen kohdalla en ole huomannut mitään lisäkiiltoa tai muuta vastaavaa. Tärkeintä kuitenkin shampoon kohdalla on se, että hiukset puhdistuvat hyvin ja hoitoaineen kohdalla se, että hiukset silouttuvat, ovat helppo harjata eivätkä ole sähköiset ja näiden tuotteiden kohdalla nämä “vaatimukset” täyttyvät erinomaisesti.

Mulla oli ennen näiden tuotteiden kokeilemista omat epäluuloni luonnonkosmetiikkaa kohtaan ja epäilin sitä, voivatko tuotteet todella toimia yhtä hyvin kuin ns. tavalliset kosmetiikkatuotteet. Nämä ovat kuitenkin todistaneet tehonsa ja toimivuutensa ja sen myötä aion kyllä ehdottomasti uskaltautua kokeilemaan myös muita luonnonkosmetiikkatuotteita. Katsotaan, mitä seuraavalla kerralla tarttuu mukaan kaupasta! 🙂

Onko nämä tuotteet tai luonnonkosmetiikkaa ylipäätään sulle tuttuja? Kerro kommenttiboksissa!

Loading Likes...

2 Replies to “Testissä Organic Shopin luonnonkosmetiikka”

  1. Mä oon tykännyt Organic Shopin tuotteista ja sitä kautta saanut pienen innostuksen myös tutustua laajemmin luonnonkosmetiikkaan 🙂 oon aina ennen aatellut, että luonnonkosmetiikka on tosi kallista mutta nää Organic Shopin tuotteet on kyllä osottanut, miten väärässä oon ollutkaan 😀 Haalin tuotteita ihan urakalla viime syksyn i love me -messuilta ja rakastan erityisesti niiden kuorintoja ja voiteita 🙂 Ajavat asiansa tosi hyvin, tuoksuvat täydellisiltä ja ovat ehdottomasti ansainneet pysyvästi paikkansa osana vartalonhoitorutiinejani 🙂

    1. Tuon unohdinkin ihan kokonaan mainita, kuinka edullisia nämä tuotteet ovat! 🙂 Pitääpäs minunkin testata noita kuorintoja ja voiteita, jos ne erityisesti ovar hyviä, kiitos vinkistä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.