Vadelmavispipuuro

Lapsena mun suurinta herkkua oli vispipuuro, joka yleensä oli tehty puolukoista tai mustikoista. Muutama vuosi sitten kauppoihin tuli vadelmavispipuuroja, joita silloin tällöin ostin, sillä jotenkin en itse saanut aikaiseksi tehdä kotona vispipuuroa ja äitikin olin harvemmin kyseistä herkkua tehnyt juuri silloin, kun kävin kotikotona. Kaupan vadelmavispipuuro oli, luultavasti valtavasta sokerimäärästä johtuen, ihan älyttömän hyvää ja mä usein sitä syödessäni mietin, että pitäisi itsekin kokeilla tehdä sitä kotona. Jossain vaiheessa unohdin koko tuotteen olemassa olon, kunnes muutama viikko sitten bongasin sen jälleen kaupan hyllystä ja päätin, että nyt on mun aika kokeilla tehdä vispipuuroa itse.

Ostin siis kaupasta tummia mannasuurimoita ja googletin vispipuuron ohjeen, jota sitten itse vähän muokkailin. Käytin vispipuurossani vadelmia, sillä halusin kokeilla muutakin kuin puolukka- tai mustikkapuuroa. Vadelmavispipuurosta tuli ihan älyttömän hyvää, joten jaan käyttämäni ohjeen myös teillekin. 

VADELMAVISPIPUURO

400 g vadelmia
1,2 l vettä
1 dl sokeria
2,5 dl mannasuurimoita

Tee näin: Keitä vettä ja vadelmia niin kauan, että vatut ovat vaaleita. Siivilöi vadelmat pois ja lisää sokeri. Sekoita, jotta sokeri liukenee. Lisää kiehuvaan nesteeseen mannasuurimot ja hauduta puuroa noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella niin kauan, että se on kuohkeaa. 

Musta tuntuu, ettei vispipuuro välttämättä ole kaikille laisinkaan tuttu tuote. Vispipuuro on siis kylmänä tai huoneenlämpöisenä syötävä aamu-, ilta- tai välipala. Kerro kommenttiboksissa oletko sä koskaan syönyt tai tehnyt itsetehtyä vispipuuroa? 🙂

 

Loading Likes...

2 Replies to “Vadelmavispipuuro”

  1. Gluteenittoman tästä saa vaihtamalla mannasuurimot riisijauhoon. Toki niitä muistaakseni tulee erissä suhteessa mutta maussa en ole huomannut eroa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.